ساک هایمان را چه کنیم؟ سعی کنید از کوله پشتی استفاده کنید. راحت ترین نوع بار جهت حمل در این مسافت کوله هایی است که کامل روی دوش قرار می گیرد. در غیر اینصورت از ساک های چرخدار که تحمل این مسافت را داشته باشند استفاده کنید.

 به گزارش مشرق ، در متن ذیل به برخی سوالاتی که ممکن است زائران کشورمان برای پیاده روی اربعین در ذهن داشته باشند پاسخ داده شده است.

از کجا تا کجا باید پیاده برویم؟

زائرین ایرانی معمولاً از نجف تا کربلا را پیاده طی می کنند اما برخی از هیئات مسیر بغداد تا کربلا را طی می کنند. این درحالی است که تمامی ورودی های شهر کربلا میزبان زائرین اربعین حسینی است.

 فاصله نجف تا کربلا چقدر است؟

فاصله خروجی شهر نجف تا ابتدای شهر کربلا حدود 80 کیلومتر است.

 چه مدت پیاده خواهیم رفت؟

معمولاً این مسافت را در 3 روز و 2 شب طی میکنند. یعنی از صبح زود سه روز مانده به اربعین حرکت کرده و شب اربعین به کربلا می رسند.

 


آیا حتماً باید کل مسیر را پیاده برویم؟

خیر! هر چند که لحظه ی رسیدن به کربلا به صورت پیاده لحظه ی فوق العاده ای است و تجربه ی طول مسیر باعث می شود خستگی از یاد انسان برود اما اگر زائری به هر دلیل قادر به طی کردن راه به صورت پیاده نباشد می تواند به وسیله خودرو هایی که بین راه وجود دارد بقیه مسیر را با ماشین طی کند. این خودرو ها را ارتش آماده کرده است و معمولاً زائرین را به صورت گروهی تا کربلا می برند.

 آیا در طول مسیر از هم کاروانی ها جدا خواهیم شد؟

بستگی به توافق شما با هم کاروانی هایتان دارد. بعضی از کاروان ها به صورت گروهی حرکت می کنند و تا کربلا با هم می رسند. برخی قرار می گذارند که مثلاً عصر اربعین یا شب اربعین فلان جا حضور داشته باشید.

 چه کنیم که در حرکت های گروهی و دسته ای گم نشویم؟

استفاده از پرچمی که به نوعی نشان دسته ی شما خواد بود مطمئناً خوب است اما با توجه به اینکه این پرچم باید نسبتاً بلند باشد تا دیده شود دو تا مشکل اساسی دارد: اولاً اینکه کسی که این پرچم را حمل می کند مطمئناً انرژی زیادی از دست خواهد داد و باید این پرچم دست به دست شود. ثانیاً در طول مسیر تعداد پرچم ها خیلی زیاد است و تقریباً پیدا کردن پرچم کار ساده ای نیست. مگر آنکه رنگ و نوع پرچم خیلی متمایز باشد.

 اگر در طول مسیر همراهان مان را گم کنیم چه طوری در آن شلوغی قرار بگذاریم؟

تمام طول مسیر پیاده روی از خروجی نجف تا ورودی کربلا تیر های چراغ برقی وجود که شماره گذاری شده اند. از 1 تا 1460 هر کدام از این تیرها با هم دقیقاً 50 متر فاصله دارند. به نوعی خط نشان هستند که چقدر از مسیر را طی کرده و چه قدر باقی است. معمولاً برای اینکه هم کاروانی ها با هم قرار بگذارند از شماره های این تیرها که سمت چپ یا راست مسیر پیاده روی قرار دارد استفاده می کنند.

 آیا خانم ها یا افرادی با سن و سال بالا می توانند این مسیر را طی کنند؟

این سوال معمولاً از آنجا ناشی می شود که گمان می شود تمام این مدت 3 روز و 2 شب را باید پیاده روی کرد! در حالی که تقریباً هر چند کیلومتر استراحت می کنید و نیاز نیست که تمام این مسیر را به صورت یک نفس پیاده روی کنید. هرچند که ماشین هایی هم بین راه وجود دارد که زائرینی که از ادامه ی پیاده روی ناتوان شده اند را به مقصد برسانند اما با نگاهی به اطراف خود خواهید دید که جمعیت خانم ها و همچنین افراد مسن کم نیستند بلکه بعضی از خانم ها با بچه ای در آغوش یا افرادی با معلولیت جسمی این مسافت بلکه بیشتر از آن (از شهرهایی مثل بصره 14 روز پیاده روی تا کربلا) را طی می کنند. در کل حضور در بین جمعیتی که همگی باهم به سمت هدفی خاص در حال حرکت هستند معمولاً طی مسیر را برای انسان راحت می کند. این تجربه را در راهپیمایی های مناسبتی احتمالاً تجربه کرده اید.

 امنیت در طول مسیر چگونه است؟ آیا اینکه ما دو شب در طول مسیر هستیم امن هست؟

امنیت بین نجف تا کربلا خیلی خوب است و در سنوات گذشته در این مسیر انفجار یا خرابکاری اتفاق نیافتاده است هرچند که در مسیر بغداد-کربلا موردهایی از نقض امنیت وجود داشته است. اما مسیر پیاده روی نجف تا کربلا جزء امن ترین مسیرهای منتهی به کربلاست و تقریباً می توان گفت از امنیت شهر نجف و همچنین مسیر آن تا کربلا و شهر کربلا مخصوصاً منطقه ای که اطراف حرمین است خیالتان راحت باشد.

 چه کفشی باید بپوشیم؟

حتماً سعی کنید از کفش راحت استفاده کنید اگر کفش تان ذره ای پای شما را اذیت می کند این اذیت در آن حجم پیاده روی خیلی نمود خواهد داشت و مطمئناً در روز آخر که معمولاً پای انسان در اثر یک عکس العمل طبیعی تاول های کوچکی خواهد زد بیشتر اذیت خواهید شد. ذکر دونکته اینجا ممکن است مفید باشد: عرب ها از دمپایی برای پیاده روی استفاده می کنند. احتمالاً حرکت با دمپایی به مراتب راحتر از کفش نامناسب خواهد بود. همچنین معمولاً چند ساعت آخر پیاده روی که نزدیک شهر کربلا خواهید شد به خاطر فشاری که کفش به پا خواهد آورد اکثر مردم پابرهنه راه خواهند رفت زیرا پابرهنه راه رفتن راحتر از حرکت با کفش نا مناسب است.

 

ساک هایمان را چه کنیم؟

سعی کنید از کوله پشتی استفاده کنید. راحتترین نوع بار جهت حمل در این مسافت کوله هایی است که کامل روی دوش قرار می گیرد. در غیر اینصورت از ساک های چرخدار که تحمل این مسافت را داشته باشند استفاده کنید زیرا اگر چرخ این ساک ها روی آسفالت مسیر حرکت دچار مشکل شود مطمئناً مجبور به حمل این ساک ها به روش های دیگر خواهید بود که کار را برای پیاده روی دشوار می کند. ممکن است با هماهنگی با دوستانتان کسی راضی شود که ساک ها را با ماشین های عبوری به کربلا ببرد و آنجا منتظر شما باشد! اما سعی کنید تجربه ی پیاده روی را ولو با حمل ساک دستی از دست ندهید. برخی از اعراب از جعبه های میوه استفاده می کنند و یک سر طنابی را در آن حلقه کرده و سر دیگر در دست می گیرند. با کشیدن این جعبه از نجف تا کربلا هم بار خود را در آن قرار می دهند و در بعضی موارد بچه های خردسال را به وسیله این جعبه ها می کشند.

آیا نیاز به حمل مواد خوراکی داریم؟

خیر! تقریباً می توان گفت همه نوع خوراکی در طول مسیر به صورت رایگان در اختیار است! در خیلی از موارد صاحبان موکب ها (هیئت هایی که بین راه چادر زده اند) به اصرار شما را مجبور می کنند از خوراکی های آنها بردارید.

 این موکب ها چیست و چه تعداد در مسیر موکب هست؟

از ابتدای مسیر تا انتهای مسیر تقریباً تمامی طول مسیر به وسیله ی چادر ها یا سازه هایی تقسیم بندی شده است که هیئات هایی از سراسر عالم مسئولیت این چادر ها را بر عهده دارند! البته قریب به اتفاق این هیئت ها قبیله های عراقی هستند. عراقی ها به هیئت، موکب می گویند.

 

در این موکب ها چه خبر است؟ و چه خدماتی به زائرین می دهند؟

خدماتی که در این موکب ها داده می شود شامل موارد زیر است

انواع پذیرایی صبحانه / ناهار / شام. طبیعتاً در این حالت حق انتخاب با شماست که از کدام چادر چه چیزی را برای ناهار یا شام انتخاب می کنید! مثلاً ممکن است جایی به اصرار شما را دعوت به قیمه نجفی کند و چادری دیگر آب گوشت پخته باشد یا حتی در ایستگاهی برای صرف ساندویچ فلافل توقف کنید! حتی تنور هم در کنار راه یافت می شود و همانجا مشغول پخت نان هستند! انواع طعام از ماهی تا انواع ساندویچ و خورشت را می توانید در طول مسیر میل بفرمایید! فرقش با جاهای دیگر دنیا در این نیست که رایگان است بلکه علاوه بر رایگان بودن اصرار صاحب طعام و التماس او برای خوردن حتی یک لقمه از طعامش هر انسانی را منقلب می کند!

 انواع میوه. معمولاً میوه ها را در وسط راه پیاده روی به زور به دستتان می دهند!

 انواع شیرینی جات. خرما و شیرینی های محلی عراق به وفور در طول مسیر دیده می شود.

 انواع نوشیدنی. چیزی که شاید در تمام مسیر به صورت یکنواخت پراکنده شده است چایی شکر معروف عراقی هاست! که در استکان های کمر باریک زائران را برای رفع خستگی و عطش به سوی خود می خواند! علاوه بر چایی قهوه تلخ و آب معدنی و انواع نوشابه هم در طول مسیر توزیع می گردد.

 محل خواب و استراحت! بعضی از موکب ها طوری شرایط موکب را طراحی کرده اند که محل استراحت زائرین باشد. در این موکب ها پتو و بالش و سایر ملزومات یافت می شود و معمولاً در هر ساعتی عده ای در این موکب ها مشغول استراحت هستند.

 مشت و مال زائرین! در طول مسیر موکب هایی را خواهید دید که زائرین را مشت و مال می دهند! بعضی توسط دستگاه و بعضی به صورت سنتی و حرفه ای! حتی در مواردی پاهای خسته و خاکی زائرین را به زور می شویند! حتی ناراحت می شوند اگر شما اجازه ندهید که پاهایتان را بشویند!

 ایستگاه های امدادی و توزیع دارو و ملزومات پزشکی. در طول مسیر ایستگاههای امدادی تعبیه شده است که اگر مشکلی برای کسی پیش آمد با مراجعه به این ایستگاه ها از خدمات پزشکی بهره مند شود. در طول مسیر هلال احمر ایران نیز ایستگاههایی دارد که به زائرین خدمات می دهد.

 

ایستگاه های فرهنگی. در این ایستگاه ها بسته های فرهنگی از مداحی تا پوستر و مطالب و بروشور های فرهنگی توزیع می شود.

خدمات متفرقه! برخی از موکب ها دست به نوع آوری زدند و خدماتی به مردم ارائه می کنند که ممکن است مورد نیازشان باشد مثلاً موکب هایی هستند که خیاط در آنها نشسته و با نخ و سوزن و چرخ خیاطی آماده است تا مشکل لباس یا کیف دستی شما را برطرف کند! در موکب هایی کفاش نشسته! در موکب هایی برخی با تلفنی در دست التماس می کنند که از تلفن آنها استفاده کنی و با هرجای دنیا که میخواهی تماس بگیری!

 در طول مسیر چه نوع لباسی مناسب است؟ آیا گرمای هوا زیاد است؟

با توجه به اینکه هم اکنون اربعین در زمستان قرار دارد گرمای هوا به هیچوجه اذیت کننده نیست و علاوه بر آن در ساعات شب و همچنین صبح هوا خیلی سرد هم خواهد شد. و بهتر آن است که لباس گرم به اندازه کافی بردارید.

 آیا برای پیاده روی پول همراهمان باشد؟

معمولاً به خاطر رایگان بودن خدمات در طول این سه روز هزینه ای نخواهید داشت اما مقدار کمی پول هم ضرر نخواهد داشت بهتر است از پول ملی خود عراق استفاده کنید (دینار عراق)

 اگر شارژ موبایلم تمام شد چه کنم؟ اصلاً برق وجود دارد یا خیر؟

در طول مسیر موکب هایی هستند (تقریباً هر 1 کیلومتر) که در کنار جاده پنل های 15تایی یا 20تایی برق گذاشته اند و زائرین دستگاههای برقی خود را در این پنل برای شارژ و استفاده زده اند.

 محل خواب چگونه است؟ و چه نکاتی را باید برای محل خواب در نظر گرفت؟

برای محل خواب طول روز با توجه به وجود خورشید و گرمای نسبی هوا خیلی نکته ی خاصی وجود ندارد. اما برای خواب پیشنهاد می شود که اولاً قبل از ساعت 8 محلی را برای خواب از بین موکب های طول مسیر انتخاب کنید ثانیاً با توجه به سرمای شب سعی کنید به جای چادر در موکب هایی که ساختمان دارند و گرمتر هستند اطراق کنید. احتمال اینکه بعد از ساعت 11 شب جای گرم و مناسب گیر بیاورید کمی سخت خواهد شد. ذکر چند نکته در اینجا اهمیت دارد اولاً جای خواب مناسب برای خواهران و برادران در طول مسیر وجود دارد ثانیاً کسی بدون جای خواب نخواهد ماند! چون جا  و ملزومات خواب مثل پتو و بالش به اندازه کافی هست فقط باید بتوانید موکبی که هنوز کامل پر نشده را پیدا کنید اگر از خود اهالی بخواهید برایتان معرفی می کنند که کجا هنوز برای خواب جا دارد.

 در طول شب شرایط پیاده روی چگونه است؟

معمولاً بعد از ساعت 9 شب مسیر پیاده روی خلوت تر می شود و اکثر موکب داران تا اذان صبح استراحت می کنند اما در این میان کم نیستند موکب دارانی که شب را هم متناسب با سرمای شب خدماتی ارائه می کنند که زائرین شب رو را کمک کند. به عنوان مثال چایی و شیر داغ و حتی هدبند! برای جلوگیری از سرمای شب در طول شب توزیع می شود و عده ای هستند که ترجیح می دهند تا اذان صبح پیاده روی کرده و بعد از طلوع آفتاب بخوابند.

 سرویس بهداشتی و وضعیت بهداشت مسیر چگونه است؟

هرچند که جمعیت زیادی در مدت زمان کوتاهی در این مسیر تردد می کنند اما به لطف اهل بیت و عشق خدام الحسین مسیر از لحاظ بهداشتی وضعیت مناسبی دارد و همچنین سرویس های بهداشتی (حمام و توالت) به صورت مرتب توسط خادمین تمیز می شود و اغلب سطح بهداشت در وضعیت نسبتاً خوبی قرار دارد. هرچند پیشنهاد می شود در کوله ی همراهتان یک صابون داشته باشید.

 چه کنیم بیشتر بهره ببریم؟

همانطور که عراقی ها خود را برای پذیرایی از شما از مدت ها قبل آماده می کنند شما هم برای تاثیر گذاری بیشتر روی آنها و بالا بردن سطح علاقه و همچنین فکر آنها کار کنید/ به عنوان مثال تجربه ی ما در سنوات گذشته نشان داد بچه هایی که در طول مسیر ایستاده اند و به زائرین نگاه می کنند و گاهاً حتی با اصرار به شما خوراکی تعارف می کنند با یک اسباب بازی کوچک یا حتی یک بسته پاستیل چقدر به سر شوق آمده و مطمئناً در دراز مدت تاثیر این حرکت در ذهنشان و تصورشان راجع به شیعیان و حتی ایرانیان چقدر مثبت خواهد بود. حتی آماده کردن بسته های فرهنگی به زبان های عربی یا انگلیسی و توزیع آن بین مردمی که پیاده می روند تاثیر گذار است. گاهی یک پوستر یا یک عکس کوچک مذهبی با یک جمله ی عمیق تاثیر شگرفی بر ذهن مخاطب خواهد گذاشت. روی تاثیر گذاری متقابل چه برای موکب داران چه برای سایر زائران از سراسر جهان برنامه ریزی کنید.

 اگر در طول مسیر با همکاروانی ها به صورت گروهی اطراق می کنید بهتر است که برنامه ای برای آن محل در نظر بگیرید مثلاً ذکر مصیبت یا مداحی و ... چون هم بعضی از موکب ها سیستم صوتی دارند که در اختیار می گذارند هم اینکه در طول مسیر به خاطر صدای زیاد بلندگو ها که دائماً در حال پخش نوای مداحی عربی هستند احتمالاً نمی توان مراسم یا مداحی داشت و گوش کردن به همین نواها و دیدن صحنه هایی که از جلوی چشم انسان در حال عبور است برای آماده شدن دل و توجه آدمی کافی است.

 زیارت حسین با خستگی پیاده روی گویی مزه ای دوچندان دارد و اینجاست که پا و دل با هم ارتباط پیدا می کنند! در طول مسیر هنگامی که پاهایمان خسته یا حتی در مواردی جراحتی کوچک پیدا می کند کافی است برای آماده شدن دل. کمی اگر مرغ دل را پرواز دهی به وضوح کاروانی را خواهی دید که از کربلا به سوی شام به اسیری می روند و وقتی نگاهت را به طرفین بر میگردانی و میبینی اینچنین با عزت در حال راه رفتنی و اینچنین از تو پذیرایی می شود مطمئناً با خود می گویی این کجا و آن کجا؟ اینجاست که آدمی می گوید: لایوم کیومک یا اباعبدالله

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 33
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • محمد ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    عالی بود. عالی !
  • ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    التماس دعا دلم کربلا می خواد
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    لایوم کیومک یا اباعبدالله
  • طاها ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    تو رو به امام حسین اگه کسی اینجا می ره ، به آقا بگه که یکی ۴۰۰۰ کیلومتر دورتر ، تو غربت ، به عشق شما پیاده ، مسافر کربلایی می شه که اربعین به شما نمی رسه .. مشرق اینقدر دلمو نسوزون حلالت نمی کنم اگه یکی از شماها اربعین کربلا باشه و یادی ازم نکنه ..
  • عاشق حسین ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    یا اباعبدالله
  • جامانده ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    اونایی که مثل من تاحالا کربلا نصیبشون نشده واونایی دلشون میخواد دوباره نصیبشون بشه بلند بگن: "یاحسین"
  • جلال ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    بسیارمفید بود متشکریم انشاءالله دراه کربلا ودرحرم آقا دعگویتان هستیم
  • ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    ممنون از نگارنده این مطلب چون با خوندن این مطلب حال و هوای کربلا به آدم دست میده اللهم الرزقنا زیارت الحسین (ع)
  • طاهره ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    1 0
    خیلی جالب بود انشاءالله قسمت بشه.
  • مهدی پناهی ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    1 0
    من سه ماه پیش کربلا بودم قسمت شد اربعین 92 هم اونجا باشم لبیک یا حسین تشکر از مطالب سودمندتان
  • ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    1 0
    چه قدر زيبا نوشته است نويسنده اين مقاله. اين كه افرادي هستند كه عاشق خدمت به زائران اباعبدالله الحسين هستند.
  • غلام ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    انشاالله ماهم جز زائرین باشیم
  • ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    منفي يعني چي ؟ ميشه بگي به چي منفي دادي ؟
  • سپیدار ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    1 0
    لعنت به منفی دهنده اللهم العنهم جمیعا
  • مارکده ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    خدا نصیب ما هم بکنه
  • reza ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    به نظر من مردم شیعه عراق از زوار بهترین پذیرایی را میکنند اما مردم مشهد اینطور نیستند مثلا راننده تاکسی مشهد کرایه را بیشتر میگیرد مغازه دار اگه ببیند غریبه ای گرانتر حساب میکند من خودم اینو تجربه کردم
  • مسافر کربلا ۱۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    انشاالله در بین الحرمین دعاگوی همه شما خواهم بود. شما هم دعا کنید واقعا کربلایی شویم.
  • ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    یا لیتنا کنا معهم فنفوز فوزا عظیما...
  • حسین خادم الرضا ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    سلام علیکم پیشنهاد می کنم از مسجد کوفه به سمت کربلا حرکت نمایید چون سال گذشته من و دوستانم از این مسیر شروع کردیم بسیار عالی بود الف- مسیر ابتدایی که از مسجد کوفه شروع می شود به اوایل مسیر نجف کربلا می رسد حدودا ستون شماره 450. ب- بعد از اعمال مسجد کوفه می توانید از کنار مسجد سهله عبور کنید که خواندن 2 رکعت نماز به یاد حضرت مهدی (عج الله فرجه)نیروی معنوی خوبی به شما میدهد. ج- طی مسافتی از داخل روستاها و از کنار مزارع کشاورزان صحنه های بسیار زیبایی دارد و همچنین میهمانوازی روستائیان بسیار دیدنی و منقلب کننده است. همچنین شروع حرکت صبحها ساعت 8 الی ظهر هنگام نماز وصرف نهار و استراحت کوتاه وحرکت الی نیم تا یک ساعت مانده به نماز عشاء بعد از آماده شدن جهت نماز و اقامه آن و صرف شام استراحت تا ساعت 12 شب, 12 شب حرکت تا 45 دقیقه مانده به نماز صبح و خوابیدن تا ساعت 8 صبح بر نامه ای بود که سال گذشته انجام دادیم و بسیار عالی بود چون هم از معنویت پیاده روی در شب استفاده می کردیم و هم موقع استراحت در صبح زمانی بود که زائران عراقی آماده حرکت می شدند و جای خواب مناسب به وفور پیدا می شد قبل از غروب آفتاب هم وقت مناسبی جهت پیدا کردن جای خواب بود چون بعد از ساعت 8و9 شب تقریبا موکبهای ساختمان دار پر می شوند. انشاءالله این مسیر را با سپاهیان حضرت مهدی (عج الله فرجه)به همین زودی همراه باشیم.
  • حسین ۲۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    بنده سه بار رفتم تجربه ام میگه کفش ورزشی سبک بهتره و لباسهای گرم و سبک و تا اونجای که میتونید نه ساک نه کوله با خودتون ببرید وبال میشه خیلی اذیت میکنه!
  • ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    خداوند به همه معرفت امام شناسی و قدر دانی از زائرین ائمه عنایت کنه دوست عزیز گله شما به حقه ولی داخل شهر کربلا هم به دلیل زواری بودن شهر کربلا عده ای همین شیوه را دارند مانند مسافر خانه ها و هتلهای! کربلا که چندین برابر ایام عادی را در مناسبتها می گیرند. لطفا از کلمه مردم مشهد که همه را در بر می گیره استفاده نکن.
  • یک جامانده ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    1 0
    به نام خدا با سلام مشرق عزیز ببخشید آیا من می تونم تنها به این سفر بروم بدون کاروان چون کاروان مبلغی را که می خواهد برای من زیاد است و اگر اطلاعی یا تجربه ای در این مورد دارید لطفا برای چگونگی رفتن به این سفر را بفرمایید با تشکر
  • محمد ۲۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    4 0
    سلام آقا طاها، بروي چشم،جمعه بيت و نهم آذر ميرم نجف تا روز بعد پياده به سمت كربلا برم. حتما يادت ميكنم. قول ميدم.....
  • عماد ۲۳:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    ابکی علی فراقک یا حسین(ع)
  • بنده خدا ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    اجرتان با اباعبدالله بسیارخوب وزیبا بود
  • ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    ارباب بطلب از همین ایران به خدا پیاده میایم ....
  • علی ۰۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    1 0
    دوستان بعضی از منفی ها سهویه. فاصله کمه دقت نکنی اشتباه میزنی ...حالا ازاین حرفا گذشته با اینکه هنوز جوونم ولی بخاطر آرتروز زانوهام حسرت این پیاده روی رو دلم مونده کاشکی بشه یه روزم ما بریم کاشکی ..
  • علی ۰۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    3 0
    میگن بار اول که زائر میره کربلا بفهوم مثبتش واقعا گیجه نمیدونه کجا اومده ...من یکبار بیشتر نرفتم اونم دو سه روز با شما که اصلا نرفتید آنچنان فرقی ندارم
  • علی ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    1 0
    به لطف خدا و عنایت حضرت، ما هم عازم کربلا هستیم...انشاالله دعاگوی همه ملتمسین دعا خواهم بود... از این نکات سودمند هم استفاده کردم.متشکرم
  • رضا ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    1 0
    متولد مشهد هستم.پارسال توفیق داشتم اربعین کربلا باشم.مردم شهرهای مذهبی ما باید از مردم عراق مهمان نوازی را یاد بگیرند.
  • ۰۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
    1 0
    این توصیه آخر از همه مهمتر بود.
  • ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
    0 0
    این توصیه آخر از همه مهمتر بود.
  • رمضان علي ۲۲:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۲
    3 0
    دوسال قبل با همسرم رفتم چهارقبل باهمسرم وبچه هايم رفتيم امسال قصد دارم برويم باهمه ازامارات كمي سخته به دلايلي قصد دارم بروم مشهد ازآنجا ميخواهم بروم ازحالا ديوانه بهشت روي زمين شدم دعا كنيد اربعين بين الحرمين باشم اللهم الرزقنا زيارت الحسين في الاربعين

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس